Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας "Mary and Max"

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Animation, Comedy, Drama - 92 λεπτά

Αυτή την Πέμπτη στις 22:00 προβάλλουμε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου το animation Μαίρη και Μαξ του Adam Eliot. Stop motion animation από πυλό (claymation) που έχει φτιαχτεί εξ ολοκλήρου στο χέρι.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η 8χρονη Μαίρη, η οποία ζει στη Μελβούρνη, αποφασίζει να γράψει τα δυσεπίλυτα προβλήματά της σ' έναν άγνωστο παραλήπτη που ζει στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Ο Μαξ, ένας Νεοϋορκέζος, παχύσαρκος μεσήλικας, απαντά στο γράμμα της μικρής και μια δυνατή φιλία δημιουργείται ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Αdam Eliot
ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana 



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας "The Theory of Everything"

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Biography, Drama, Romance - 123 λεπτά

Πριν την έναρξη της ταινίας, γύρω στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνέλευση της ομάδας για το 2015, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα ζητήματα.

 Αυτή την Πέμπτη στις 10μ.μ. προβάλλουμε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την ταινία The Theory of Everything(Η Θεωρία των Πάντων) του James Marsh

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ζωής ενός εκ των μεγαλυτέρων μυαλών της σύγχρονης ιστορίας, αυτής του αστροφυσικού Στίβεν Χόουκινγκ, που γνώρισε τον έρωτα στο πρόσωπο μιας συμφοιτήτριας του στο Κέμπριτζ, της Τζέιν Γουάιλντ. Ένας απόλυτα υγιής κι ενεργός νεαρός, από την ηλικία των 21 ο Στίβεν θα ξεκινήσει μια άνιση μάχη με μια σπάνια ασθένεια που σταδιακά θα τον αφήσει παράλυτο. Με την ακούραστη Τζέιν στο πλάι του, όμως, ο Χόουκινς έθεσε νέους κανόνες στη φαρμακευτική και την επιστήμη, πετυχαίνοντας περισσότερα από ότι είχε ονειρευτεί. 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: James Marsh
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Eddie Redmayne, Felicity Jones, Tom Prior

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Το ντοκιμαντέρ του Χίτσκοκ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Όπως είχαμε αναρτήσει και στη σελίδα μας, αίσθηση έχει προκαλέσει το μέχρι πρόσφατα χαμένο ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης το 1945. Η είδηση ήρθε στο φως στα τέλη του 2014 και πλέον το λεγόμενο ντοκιμαντέρ έχει αναρτηθεί σε πολλά sites.
H ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ σύμφωνα με τον Τόνι Χάγκιθ, τον έφορο του Βασιλικού Πολεμικού Μουσείου στο Λονδίνο, εξαιτίας της αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όταν ανακάλυψαν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί επιθυμούσαν να προβληθεί η ταινία πολύ γρήγορα ώστε να δείξει τι συνέβαινε εκεί και να αναγκάσουν τον γερμανικό λαό να αποδεχθεί την ευθύνη του για τις ωμότητες που διαπράχθηκαν, ωστόσο μέχρι το τέλος του 1945, οι Σύμμαχοι είχαν αποφασίσει ότι η μεταπολεμική ανοικοδόμηση δεν θα διευκολυνόταν αν υπενθύμιζαν στους Γερμανούς την ενοχή τους», όπως δήλωσε ο Χάγκιθ.

Σύμφωνα με τον φίλο του Χίτσκοκ, Σίντνεϊ Μπερνστάιν, που είχε ζητήσει να βοηθήσει στο ντοκιμαντέρ, ο διάσημος σκηνοθέτης ήταν πολύ σοκαρισμένος από το υλικό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προέρχεται από το στρατόπεδο Μπέργκεν-Μπέλσεν, που επί μια βδομάδα δεν μπορούσε να εργαστεί.

Πολλά υλικά από το γύρισμα ήταν χαμένα για χρόνια. Πιο συγκεκριμένα πέντε από τις έξι μπομπίνες εντοπίστηκαν στο Βασιλικό Πολεμικό Μουσείο του 1980 και μια ημιτελής εκδοχή του παρουσιάστηκε λίγα χρόνια αργότερα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Το υλικό από την έκτη μπομπίνα ανακαλύφθηκε πρόσφατα και το μουσείο το αποκατέστησε στην εκδοχή του Χίτσκοκ με ψηφιακά μέσα.

Τέλος μαζί με το ντοκιμαντέρ του Χίτσκοκ, πρεμιέρα έκανε και ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Night Will Fall".





Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας "Birdman"


ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Comedy, Drama - 119 λεπτά

Αυτή την βδομάδα λόγω Τσικνοπέμπτης η προβολή μας θα γίνει την Τετάρτη. Προβάλλουμε την ταινία Birdman του Alejandro González Iñárritu. Η πολυαναμενόμενη ταινία του 2015 με πολλές υποψηφιότητες σε σημαντικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και 9 για Όσκαρ.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο ηθοποιός Ρίγκαν Τόμσον έγινε πριν από χρόνια διάσημος παίζοντας έναν σούπερ-ήρωα, τον άνθρωπο πουλί, και τώρα προσπαθεί να ανεβάσει ένα θεατρικό στο Μπρόντγουεϊ. Τις ημέρες που προηγούνται της πρεμιέρας, πρέπει να πολεμήσει με τον εγωισμό του, αλλά και τις ενδοοικογενειακές του διαμάχες. Όλα αυτά, για να αποδείξει πως μπορεί να διεκδικήσει πίσω την παλιά του δόξα.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alejandro González Iñárritu
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ





Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας "The Hunt"

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Drama - 115 λεπτά

Αυτή την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 22:00 προβάλλουμε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την ταινία Το κυνήγι του Thomas Vinterberg. Πολλές υποψηφιότητες για βραβεία, "Χρυσός Φοίνικας" στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009. Αρκετές υποψηφιότητες βραβείων, μεταξύ άλλων και για Όσκαρ"Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας".

ΥΠΟΘΕΣΗ: Έπειτα από ένα επώδυνο διαζύγιο, ο 40χρονος Λούκας έχει μια νέα σχέση, μια νέα δουλειά και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του με τον έφηβο γιο του, Μάρκους. Όλα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Μια ιστορία, ένα απλό ψέμα. Καθώς πέφτει το χιόνι και πλησιάζουν οι γιορτές, το ψέμα εξαπλώνεται σαν ίωση. Το σοκ και η δυσπιστία ξεφεύγουν από τον έλεγχο και η μικρή κοινότητα θα βρεθεί σε μια κατάσταση μαζικής υστερίας, όσο ο Λούκας παλεύει μόνος του για τη ζωή και την αξιοπρέπεια του. 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Thomas Vinterberg
ΠΑΙΖΟΥΝ: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ