Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών ταινιών της Αθήνας



Το Caid- Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στο Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2014, περιλαμβάνοντας και φέτος μια πληθώρα από αξιόλογες επιστημονικές ταινίες από όλο τον κόσμο.

Στο φεστιβάλ αυτό προβάλλονται οι καλύτερες επιστημονικές ταινίες της χρονιάς, καθώς απονέμονται και βραβεία σε πέντε κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Τέχνης, Επικοινωνίας της Επιστήμης, και Κοινού.



Φυσικά το στοιχείου του φεστιβάλ είναι να προσελκύει ένα νεανικό κοινό που θέτει ως στόχο την προώθηση της επιστήμης μέσω της απλότητας και της αμεσότητας του κινηματογράφου. Γι' αυτό, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος θα πραγματοποιούνται μαθητικές προβολές με σκοπό την επαφή των νέων παιδιών με τον κόσμο της επιστήμης.

Στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, θα γίνουν ακόμη μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Ρατσισμός & Βία", με τη συμμετοχή φοιτητών απ' όλους τους κλάδους και του κοινού φυσικά, καθώς και μία έκθεση με κλήρωση οχτώ βιβλίων των εκδόσεων Gutenberg.


Όσο για τις διαγωνιζόμενες ταινίες, το επίπεδο τους είναι ιδιαίτερα υψηλό: Πρόκειται για ήδη διακεκριμένες δουλειές από την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, οι περισσότερες απ' τις οποίες έχουν κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό ''καλύτερες επιστημονικές ταινίες της χρονιάς''! Ενδεικτικοί τίτλοι: Σούπερ μύκητες - θα βοηθήσουν τα μανιτάρια να σώσουμε τον κόσμο; (Γαλλία, 52΄), Τα πρώτα τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια της Αυστραλίας: Τέρατα (ΗΠΑ, 68΄), Διεπαφή εγκεφάλου με υπολογιστή (Γερμανία, 9΄), Η γλώσσα του σώματος (Καναδάς, 52΄).


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα του CAID (εδώ), καθώς και να δουν αποσπάσματα των ταινιών, μαζί με πληροφορίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις
Η είσοδος είναι ελεύθερη, τόσο για την προβολή των ταινιών όσο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Πηγές: ligo.gr, eculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου