Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Προβολή...ξανά!

Βρέθηκε προσωρινή λύση για το τεχνικό πρόβλημα, οπότε η ταινία "Αgora" θα προβληθεί κανονικά αύριο στις 22:00 στο αμφιθέατρο.

Σας περιμένουμε!

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Διάσημες ταινίες τρομού βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε μερικές μόνο από τις γνωστότερες ταινίες τρόμου που οι ιστορίες τους βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.



Jaws - Τα σαγόνια του καρχαρία (1975)
Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

Η γνωστή ταινία τρόμου, όπου ένας καρχαρίας αναστατώνει τους λουόμενους μιας παραλιακής πόλης αλλά και τους... θεατές. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Benchlay, ο οποίος με τη σειρά του το εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός ψαρά από το Long Island του 1964, που είχε πιάσει έναν τεράστιο λευκό καρχαρία.




Psycho - Ψυχώ (1960)
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock

Σ' ένα απομονωμένο μοτέλ μια όμορφη κλέφτρα αντιμετωπίζει έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Από τις πιο ανατριχιαστικές, και γεμάτες σασπένς, ταινίες τρόμου, το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στο βιβλίο του Robert Bloch, ο οποίος το εμπνεύστηκε από την ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Ed Gein από το Wisconsin.






Τhe Silence of the Lambs -  Η σιωπή των αμνών (1991)
Σκηνοθεσία: Jonathan Demme

Βασίζεται στην ιστορία του γνωστού δολοφόνου Ted Bundy. Μια αστυνομικός του FBI στην προσπάθειά της ν'ανακαλύψει ένα δολοφόνο ευτραφών γυναικών, ζητά τη βοήθεια ενός ψυχίατρου που βρίσκεται σε άσυλο λόγω των κανιβαλιστικών του συνηθειών.




The Hills Have Eyes – Αίμα Στους Λόφους
Σκηνοθεσία: Alexandre Aja

Μια οικογένεια τουριστών, παγιδευμένη σε μια ερημική περιοχή στο Νέο Μεξικό, δέχεται την κτηνώδη επίθεση των δύσμορφων κατοίκων των λόφων που επιδίδονται σε κανιβαλισμούς και άλλες βαρβαρότητες. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας που έτρωγε ανθρώπους και βασίστηκε στον θρύλο του Alexander Sawney Bean, του 16ου αιώνα της Σκωτίας.




A Nightmare In Elm Street – Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες(1984)
Σκηνοθεσία: Wes Craven

Αν και η ταινία είναι φανταστική, ο Wes Craven την εμπνεύστηκε από ένα άρθρο των «L.A. Times», σχετικά με μια ομάδα μεταναστών που είχαν πεθάνει στον ύπνο τους.




The Exorcist – Ο Εξορκιστής (1973)
Σκηνοθεσία: William Friedkin

Η 12χρονη κόρη μιας ηθοποιού παρουσιάζει σημάδια δαιμονισμού. Οι ψυχίατροι σηκώνουν τα χέρια τους και την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο ιερείς. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Peter Blatty, ο οποίος εμπνεύστηκε από την ιστορία ενός
αγοριού, το 1949, που υποτίθεται πως είχε κυριευτεί από τον διάβολο.





Texas Chainsaw Massacre – Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι(1974)
Σκηνοθεσία: Tobe Hooper


Το σενάριο είναι φανταστικό, όμως ο πρωταγωνιστής βασίζεται στον χαρακτήρα ενός δολοφόνου ο οποίος, αφού τον συνέλαβαν, διαπιστώθηκε πως κατείχε μάσκες από ανθρώπινο δέρμα.





Zodiac (2007)
Σκηνοθεσία: David Fincher

Kαθώς ένας κατά συρροήν δολογόνος τρομοκρατεί το San Francisco και παίζει με την αστυνομία στέλνοντας κρυπτογραφημένα σημειώματα, 4 άντρες θα αφιερωθούν τόσο πολύ στην ανεύρεση του δολοφόνου που οι
καριέρες τους και οι ζωές θα απειληθούν πραγματικά. Η ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς δολοφόνους στην ιστορία. Έδρασε τη δεκαετία του '70 στο Σαν Φρανσίσκο και η υπόθεσή του αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο.




Hard Candy – Στημένο Παιχνίδι (2005)
Σκηνοθεσία: David Slade


Το μοιραίο παιχνίδι που θα ξεκινήσει ανάμεσα σε μια δεκατετράχρονη κατόπιν της γνωριμίας της με έναν μυστηριώδη ενήλικα, σερφάρωντας στο ίντερνετ, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες και για τους δύο. Ο παραγωγός εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ταινία από την ιστορία μιας γυναίκας στην Ιαπωνία, που παρέσερνε άντρες με κίνητρο το σεξ.




Dead Ringers – Οι Διχασμένοι (1988)
Σκηνοθεσία: David Cronenberg


Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των δίδυμων αδερφών Stewart και Cyril Marcus, που βρέθηκαν νεκροί από πνιγμό. Στην ταινία χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια της ιστορίας τους.





Το τεχνικό πρόβλημα που υπάρχει με τον προτζέκτορα όχι μόνο δεν διορθώθηκε, αλλά μας ζήτησαν να το διορθώσουμε οι ίδιοι, χωρίς φυσικά να έχουμε τα μέσα. Δυστυχώς οι προβολές αναβάλλονται για αόριστο χρόνο, μέχρι να επιλυθεί το θέμα. Για τυχόν νέες εξελίξεις θα ενημερωθείτε από τις σελίδες μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Προβολή της ταινίας "Agora"

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Adventure, Drama, History, 127 λεπτά

Αυτή την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 22:00 προβάλλουμε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την ταινία Agora του Alejandro Amenábar.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ιστορία μας ταξιδεύει στη Ρωμαϊκή Αίγυπτο, τον 4ο αιώνα μ.Χ., όπου η αστρολόγος-φιλόσοφος Υπάτια της Αλεξάνδρειας μάχεται για να σώσει την συγκεντρωμένη σοφία του αρχαίου κόσμου. Η μειοψηφία του Χριστιανικού πλυθησμού υποκινεί τη βία στους δρόμους της Αλεξάνδρειας, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου τεραστίων διαστάσεων. Ο σκλάβος της Υπάτιας, Ντάβους, είναι διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη για την αφέντρα του και στην πιθανότητα να αποκτήσει την ελευθερία του, με την έλευση του Χριστιανισμού.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Alejandro Amenábar
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ








Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

"Προβολή της ταινίας "Seven"

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00


ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αυτή την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 22:00 προβάλλουμε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την ταινία Seven του David Fincher.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Δυο ντετέκτιβς, ο ένας στην τελευταία του υπόθεση λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του και ο άλλος νιόπαντρος και στην αρχή της φιλόδοξης καριέρας του, συνεργάζονται για να μπορέσουν να συλλάβουν έναν μανιακό δολοφόνο. Οι δολοφονίες ειναι τελετουργικές και καθεμία από αυτές συνδέεται με ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα: λαιμαργία, απληστία, ζήλεια, οργή, εγωισμό, φιλαυτία και οκνηρία. Το πρώτο θύμα που ανακαλύπτεται είναι ένας υπερβαρος, που ο δολοφόνος ανάγκασε να φάει μέχρι θανάτου. Τα μόνα στοιχεία που έχουν οι δυο αστυνομικοί είναι αυτά που ο μανιακός εσκεμμένα αφήνει πίσω του, στον τόπο όπου πραγματοποιεί την κάθε παραδειγματική δολοφονία.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ: David Fincher
ΠΑΙΖΟΥΝ: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών ταινιών της Αθήνας



Το Caid- Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στο Ινστιτούτο Θερβάντες από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2014, περιλαμβάνοντας και φέτος μια πληθώρα από αξιόλογες επιστημονικές ταινίες από όλο τον κόσμο.

Στο φεστιβάλ αυτό προβάλλονται οι καλύτερες επιστημονικές ταινίες της χρονιάς, καθώς απονέμονται και βραβεία σε πέντε κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Τέχνης, Επικοινωνίας της Επιστήμης, και Κοινού.



Φυσικά το στοιχείου του φεστιβάλ είναι να προσελκύει ένα νεανικό κοινό που θέτει ως στόχο την προώθηση της επιστήμης μέσω της απλότητας και της αμεσότητας του κινηματογράφου. Γι' αυτό, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος θα πραγματοποιούνται μαθητικές προβολές με σκοπό την επαφή των νέων παιδιών με τον κόσμο της επιστήμης.

Στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας, θα γίνουν ακόμη μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα "Ρατσισμός & Βία", με τη συμμετοχή φοιτητών απ' όλους τους κλάδους και του κοινού φυσικά, καθώς και μία έκθεση με κλήρωση οχτώ βιβλίων των εκδόσεων Gutenberg.


Όσο για τις διαγωνιζόμενες ταινίες, το επίπεδο τους είναι ιδιαίτερα υψηλό: Πρόκειται για ήδη διακεκριμένες δουλειές από την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, οι περισσότερες απ' τις οποίες έχουν κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό ''καλύτερες επιστημονικές ταινίες της χρονιάς''! Ενδεικτικοί τίτλοι: Σούπερ μύκητες - θα βοηθήσουν τα μανιτάρια να σώσουμε τον κόσμο; (Γαλλία, 52΄), Τα πρώτα τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια της Αυστραλίας: Τέρατα (ΗΠΑ, 68΄), Διεπαφή εγκεφάλου με υπολογιστή (Γερμανία, 9΄), Η γλώσσα του σώματος (Καναδάς, 52΄).


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα του CAID (εδώ), καθώς και να δουν αποσπάσματα των ταινιών, μαζί με πληροφορίες για τις παράλληλες εκδηλώσεις
Η είσοδος είναι ελεύθερη, τόσο για την προβολή των ταινιών όσο και για τις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Πηγές: ligo.gr, eculture.gr