Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Προβολή της ταινίας "Mean Streets"

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Αστυνομική - 112 λεπτά

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου και ώρα 21:30 προβάλλουμε την ταινία "Κακόφημοι δρόμοι" (Mean Streets), μια ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε. Η πρώτη σημαντική ταινία του Σκορσέζε, ο οποίος μαζί με τους Κόπολα, Τσιμίνο, και Λούκας, θεωρείται από τους θεμελιωτές του σύγχρονου αμερικανικού κινηματογράφου που γεννήθηκε μέσα στο γενικότερο κύμα της αμφισβήτησης, το οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Η ταινία σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας του σκηνοθέτη με τον ηθοποιό Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ακολούθησαν κι άλλες σπουδαίες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου («Ο Ταξιτζής», «Οργισμένο είδωλο», «Τα καλά παιδιά»).

Υπόθεση: Η καθημερινότητα μιας παρέας μικροκακοποιών που ζουν στη Μικρή Ιταλία της Νέας Υόρκης και κάνουν θελήματα για το οργανωμένο έγκλημα. Κάποιοι ονειρεύονται έναν διαφορετικό αύριο. Κάποιοι άλλοι ζουν το σήμερα και πιστεύουν ότι δεν παίρνεις άφεση αμαρτιών από την εκκλησία, αλλά από τους κακόφημους δρόμους. 
Σκηνοθεσία: Martin Scorsese
Παίζουν: Robert De Niro, Harvey Keitel, David Proval


Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

"Loving Vincent" - το πρώτο painted animation μεγάλου μήκους


"Στον κινηματογράφο όλα φαίνονται να κινούνται μέσα στο χώρο και το χρόνο.  Η ζωγραφική είναι μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο". Κάπως έτσι περιγράφουν οι "φίλοι" του Vincent van Gogh την ιδέα τους να δημιουργήσουν ένα φίλμ που κάπως με κάποιο τρόπο θα μπορεί να συνδυάσει και τα τρία: την αγάπη τους για τον κινηματογράφο, για την ζωγραφική και το animation και για τον Vincent van Gogh. Η υπόθεσή του, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του project, αντλεί υλικό από την προσωπική του αλληλογραφία και περιστρέφεται γύρω από τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του καλλιτέχνη. 
Βίντεο από το making of

Όλοι οι χαρακτήρες που βλέπετε στο "Loving Vincent" εκτελούνται από πραγματικούς ηθοποιούς είτε με κατασκευασμένα σύνολα που έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν στους πίνακες του είτε μέσω τεχνολογίας που οι πίνακες του καταφέρουν να ζωντανέψουν. Στη συνέχεια το ζωντανό υλικό δράσης συνδυάζεται με Computer Animation για στοιχεία, όπως τα πουλιά, τα άλογα, τα σύννεφα  κτλ. μαζί με πίνακες σχεδίασης για να δημιουργήσουν το υλικό αναφοράς για το animation. 

Το trailer της ταινίας


Δείτε περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το project στην επίσημη σελίδα: www.lovingvincent.com

Προβολή της ταινίας "Η φωλιά του κούκου"

ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δράμα - 133 λεπτά

Η Kινηματογραφική μας ομάδα - cinekopa - επιστρέφει έπειτα από μερικές εβδομάδες απουσίας και λόγω διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπισε. Αυτή τη βδομάδα λόγω και της πρόβας την Πέμπτη 23/03 από τα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου η προβολή μας θα γίνει την Τρίτη. Σας περιμένουμε!

Υπόθεση: Ο Ραντλ ΜακΜέρφι στέλνεται από τις αγροτικές φυλακές στο ψυχιατρείο, για να διαπιστώσουν αν είναι φρενοβλαβής. Με την παρουσία του στο ίδρυμα αλλάζει τη στάση των υπόλοιπων τροφίμων και δίνει άλλο νόημα στη ζωή τους. 
Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Κεν Κέισι. Το φιλμ αυτό προτάθηκε για 9 βραβεία Όσκαρ κι απέσπασε πέντε μεταξύ και των οποίων και το όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Σκηνοθεσία: Milos Forman
Παίζουν: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman


Είσοδος ελεύθερη