Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Sausage Party"

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κινούμενα σχέδια - 89 λεπτά

Ένα animation διαφορετικά από τα άλλα από τους Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν. Το "Πάρτι με...λουκάνικα" είναι αυστηρώς ακατάλληλο για ανηλίκους καθώς περιέχει πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα, σχόλια για την θρησκεία και την πολιτική, προσβλητικά αστεία.

Υπόθεση: Ένα λουκάνικο ξεκινά τη μακρά αναζήτηση της αλήθειας περί της ταυτότητας της ύπαρξης του. Αρχικά, στο σούπερ-μάρκετ όλα μοιάζουν όμορφα κι ωραία, γύρω από τα υπόλοιπα τρόφιμα, ως τη στιγμή που κάποια νοικοκυρά επιλέγει αυτό και άλλους γύρω του για το καροτσάκι της. Ο ήρωας θα βρεθεί στην κουζίνα και εμπρός της τραγικής αλήθειας: είναι φαγώσιμο. Μαζί με άλλα τρόφιμα που επιβίωσαν του πρώτου κύματος σφαγής, ξεκινούν την οδύσσεια αναζήτησης, αλλά και τρόπο να γλυτώσουν.
Σκηνοθεσία: Greg Tiernan, Conrad Vernon

Με τις φωνές των: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, James Franco


Είσοδος ελεύθερη




Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Rashômon"

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δράμα, Έγκλημα - 88 λεπτά

Ρασομόν στα ιαπωνικά σημαίνει "πύλη της Κολάσεως" ή "πύλη των Δαιμόνων"¨. Αυτός είναι και ο τίτλος της ταινίας του φημισμένου Ιάπωνα σκηνοθέτη. Η ταινία του 1950, κατάφερε να κάνει γνωστό τον σκηνοθέτη στην Ευρώπη και του χάρισε τον "Χρυσό Λέων" στο φεστιβάλ Βενετίας του 1951.

Υπόθεση: Στην Ιαπωνία του 12ου αιώνα, μια γυναίκα βιάζεται και ο σύζυγός της δολοφονείται από τον πασίγνωστο ληστή Tajomaru. Ο δράστης σύντομα συλλαμβάνεται αλλά η κατάθεσή του, είναι εντελώς διαφορετική από την κατάθεση του θύματος. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρήκε το πτώμα του άντρα, καλείται για να δώσει φως στην υπόθεση αλλά περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση καθώς η κατάθεση του είναι επίσης διαφορετική από τις υπόλοιπες.
Σκηνοθεσία: Akira Kurosawa
Παίζουν: Toshirô Mifune, Machiko Kyô, Masayuki Mori

Είσοδος ελεύθερη




Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Drakula"

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Φαντασίας, Τρόμου - 128 λεπτά

Η ταινία Drakula, η ιστορία δηλαδή του γνωστού σε όλους Κόμη Δράκουλα, υπό τη σκηνοθετική ματιά του αναγνωρισμένου από κοινό και κριτικούς Francis Ford Coppola (Ο νονός, Αποκάλυψη τώρα! κ.α.) και βασισμένο στο βιβλίο του Bram Stoker. 

Υπόθεση: Έτος 1897. Ο καταστρεπτικός, αλλά σαγηνευτικός πρίγκιπας της Τρανσυλβανίας, κόμης Δράκουλας, μετακινείται από την ανατολική Ευρώπη στο Λονδίνο, για να αγγίξει την ανθρώπινη πλευρά της ζωής που ο ίδιος έχει χάσει, ύστερα από αιώνες μοναξιάς στο υπό κατάρρευση κάστρο του. Απώτερος στόχος του η ανεύρεση της αιώνια αγαπημένης του, Ελισαμπέτα, η οποία σκοτώθηκε το 1462, αλλά πιστεύει ότι βρίσκεται στο σώμα της νεαρής και όμορφης Μίνα.
Σκηνοθεσία: Francis Ford Coppola
Παίζουν: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves


Είσοδος ελεύθερη