Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι"

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ιστορική, Δράμα - 127 λεπτά

Το 19ο αιώνα ο Ιρλανδός ποιητής και καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας Robert Dwyer Joyce, έγραψε μια παραδοσιακή μπαλάντα, η οποία έμελλε αργότερα να συνδεθεί και με τους αντάρτες του IRA καθ’ όλη την διάρκεια του διετούς Αγώνα Ανεξαρτησίας (1919-1921) για μια Ιρλανδία ελεύθερη από την βρετανική κατοχή.Η ομότιτλη ταινία του Ken Loach που του χάρισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, επικεντρώνεται σε αυτόν ακριβώς τον αγώνα και τον επακόλουθο εμφύλιο.

Υπόθεση: Στην Ιρλανδία του 1920, ο Ντάμιεν εγκαταλείπει την ιατρική του καριέρα και γίνεται παρτιζάνος στον αγώνα κατά των Βρετανών. Διαφωνώντας αργότερα με την απόφαση της μερικής ανεξαρτησίας, αρνείται να παραδώσει τα όπλα και παίρνει μέρος σε μια εμφύλια σύγκρουση που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον αδελφό του.
Σκηνοθεσία: Ken Loach
Παίζουν: Cillian Murphy, Pádraic Delaney, Liam Cunningham


Είσοδος ελεύθερη



Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Reservoir Dogs"

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δράμα, Έγκλημα - 99 λεπτά

«Η βία στο σινεμά δεν αποτελεί πρόβλημα όταν κάνεις πλάκα μ’ αυτή», ισχυρίζεται ο Ταραντίνο. Κι έτσι κάπως μπορείς να δικαιολογήσεις το τι ακριβώς διαδραματίζεται σε αυτή την ταινία. Ο Quentin Tarantino στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο, την Πέμπτη στις 21:30.

Υπόθεση: Πέντε εγκληματίες, άγνωστοι μεταξύ τους, καλούνται να σχηματίσουν μια ομάδα και να εκτελέσουν την τέλεια ληστεία. Ένα μέλος παίζει σε διπλό ταμπλό. Θα τους καρφώσει και όλα θα πάνε στραβά. Ποιος όμως ήταν ο προδότης; 
Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino
Παίζουν: Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen


Είσοδος ελεύθερη








Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Προβολή της ταινίας "The Revenant"

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Περιπέτεια - 156 λεπτά

Μια χρονιά έκλεισε και μια καινούρια αρχίζει. Η ομάδα μας επιστρέφει και για αυτό το ακαδημαϊκό έτος με free προβολές στο αμφιθέατρο των σχολών του Αγρινίου, κι αυτή την φορά με άλλη μια ταινία της Πέμπτης. Στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 21:30 λοιπόν, θα προβληθεί η πιο πρόσφατη δημιουργία του Alejandro G. Iñárritu (Birdman, Babel κ.α.) με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, ο οποίος μετά τις τόσες φήμες γύρω από το όνομα του κατάφερε και απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο για την ερμηνεία του. 

Υπόθεση: 1820, σε αχαρτογράφητη περιοχή της αμερικανικής υπαίθρου. Εκεί, ο Χιου Γκλας, κυνηγός και έμπορος γουνών, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα, ενώ στη συνέχεια πέφτει θύμα ληστείας από τους συναδέλφους του, που τον αφήνουν στη μοίρα του. Ο κυνηγός, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, πρέπει να υπερκεράσει τον σκληρό Χειμώνα, την απειλή των ινδιάνων, με τη θέληση για εκδίκηση να είναι το μοναδικό του όπλο.
Σκηνοθεσία: Alejandro G. Iñárritu
Παίζουν: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter

Είσοδος ελεύθερη

Το trailer της ταινίας: