Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Προβολή της ταινίας "12 Angry Men"

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δράμα - 96 λεπτά

Kλείνουμε αυτή την βδομάδα με μια κλασική ταινία που κατάφερε να αποσπάσει 3 υποψηφιότητες για όσκαρ και να μείνει στην ιστορία τόσο για τις ερμηνείες της όσο και για το στόρι της. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας μετά το Πάσχα με περισσότερες προβολές!

Υπόθεση: Μια δίκη μόλις τελείωσε και οι ένορκοι ετοιμάζονται να βγάλουν την ετυμηγορία. Όλοι τους είναι έτοιμοι να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, εκτός από έναν που προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους 11 ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα όσο φαίνονται. Έτσι, αυτό που ξεκίνησε σαν μια κανονική δίκη, καταλήγει ως μια αποκάλυψη των αδυναμιών, των προκαταλήψεων και των προβλημάτων του κάθε ενόρκου. 
Σκηνοθεσία: Sidney Lumet
Παίζουν: Henry Fonda, Lee J. Cobb, Martin Balsam


Είσοδος ελεύθερη





Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Προβολή της ταινίας "The Hateful Eight"

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

 Δράμα, Μυστήριο - 168 λεπτά

* Πριν την προβολή της ταινίας, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση-συζήτηση της ομάδας στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου*

Στην όγδοη ταινία του ο Κουέντιν Ταραντίνο καταφέρνει να γυρίσει το δεύτερο γουέστερν στην καριέρα του, γυρισμένο στην παραδοσιακή κινηματογραφική φόρμα των γουέστερν, τα 70mm. Η μεγάλη διάρκεια του έργου μπορεί να είναι ένα αρνητικό ωστόσο η πλοκή και οι διάλογοι θυμίζουν τις υπόλοιπες χαρακτηριστικές ταινίες του σκηνοθέτη. 

Υπόθεση: Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, που αποτελείται από κυνηγούς επικηρυγμένων, φυγάδες κι ανθρώπους του νόμου, βρίσκουν καταφύγιο σε μια ορεινή στάση κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας και μπλέκονται σε μία πλεκτάνη προδοσίας κι απάτης. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν; 
Σκηνοθεσία: Quentin Tarantino
Παίζουν: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh 


Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Συζήτηση - συνέλευση ομάδας


Η Κινηματογραφική μας ομάδα ξεκίνησε από μια παρέα φοιτητών που αγαπάνε τον κινηματογράφο δειλά δειλά το 2012. Από τότε και κλείνοντας σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας, μάθαμε αρκετά, συμφωνήσαμε και διαφωνήσαμε σε περισσότερα, το κυριότερο ωστόσο "γεμίσαμε" κάπως διαφορετικά τα βράδια μας σε αυτή την πόλη που όλοι οι φοιτητές,λίγο πολύ, λατρεύουμε να μισούμε. :P

H ομάδα μας παρέμεινε ανοιχτή προς όλους και για όλους όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα αναζητά κάτι το διαφορετικό. Ανανέωση ως προς τις διαδικασίες, περισσότερες δράσεις πάντα με συνέπεια και ομαδικότητα. Νέα μέλη που θα αγκαλιάσουν και θα αγαπήσουν την όλη διαδικασία, θα θελήσουν να μάθουν πράγματα πάνω σε ένα διαφορετικό σινεμά και το κυριότερο θα έχουν όρεξη και δημιουργικότητα.


Για όλα αυτά και ακόμη περισσότερα, την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 21:00 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, μια ώρα πριν την καθιερωμένη μας προβολή, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση της ομάδας μας. Δεν θα έχουμε ούτε έδρανα, ούτε μικρόφωνα,όλα θα κυλήσουν ήρεμα και ανώδυνα. Καλοδεχούμενοι όλοι!