Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Ας περιμένουν οι γυναίκες"

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κωμωδία - 87 λεπτά

Μία κοινωνικοπολιτική σάτιρα σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσιώλη. Μια καλοκαιρινή κωμωδία με ήρωες καρικατούρες της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Υπόθεση: Τέλη Ιουλίου, καιρός για διακοπές. Ο Πάνος και ο Μιχάλης, μπατζανάκηδες από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν ένα ταξίδι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους. Μια τυχαία συνάντηση με μία κοπέλα θα προκαλέσει την ψυχολογική κατάρρευση του Πάνου, ο οποίος την ερωτεύεται, καταρρέει ψυχολογικά και επιχειρεί να αυτοκτονήσει. Ο Μιχάλης καλεί τον Αντώνη, τον τρίτο μπατζανάκη  και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, για «ενισχύσεις». Όμως  η παρουσία του Αντώνη δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι γυναίκες τους ακόμα τους περιμένουν στη Θάσο.
Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης
Υπόθεση: Γιάννης Ζουγανέλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σάκης Μπουλάς


Είσοδος ελεύθερη



Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Προβολή της ταινίας "The Blues Brothers"

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δράση, Κωμωδία - 133 λεπτά

Με την ταινία "The Blues Brothers" (Οι Ατσίδες με τα Μπλε) ο σκηνοθέτης της, John Landis, θέλει να δώσει ένα φόρο τιμής στα μπλουζ κι όχι μόνο, με γνωστά έως και σήμερα κομμάτια, σε μια απολαυστική κωμωδία. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ταινία τραγουδούν οι Τζέιμς Μπράουν, Ρέι Τσαρλς, Αρίθα Φράνκλιν και Τζον Λι Χούκερ.


Υπόθεση: Όταν ο Τζέικ αποφυλακίζεται, συναντά τον αδερφό του Έλγουντ και μαζί προσπαθούν να ενώσουν την παλιά μπάντα τους προκειμένου να δώσουν μία τελευταία μεγάλη συναυλία για ιερό σκοπό.
Σκηνοθεσία: John Landis
Παίζουν: John Belushi, Dan Aykroyd, Cab Calloway 


Είσοδος ελεύθερη







Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Προβολή της ταινίας "Vertigo"

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Θρίλερ, Μυστηρίου - 128 λεπτά 

Εγκαινιάζουμε το 2016 με μια κλασική ταινία του 1958, του κλασικού και πολυαγαπημένου δημιουργού Alfred Hitchcock. Η ταινία κινείται στα πλαίσια του ψυχολογικού θρίλερ, βασισμένη σε αστυνομικό μυθιστόρημα των Μπουαλώ Νάρσεζακ με τίτλο "D'entre les morts" και σε σενάριο των Άλεκ Κόουπελ και Σάμιουελ Α. Τέιλορ. 

Υπόθεση: Ένας αστυνομικός παραιτείται από την υπηρεσία του επειδή πάσχει από ακροφοβία. Κάποια στιγμή συναντάει ένα φίλο του, ο οποίος του προτείνει να παρακολουθήσει τη γυναίκα του γιατί φοβάται ότι πάσχει από διχασμό προσωπικότητας και έχει τάσεις αυτοκτονίας.
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Παίζουν: James Stewart, Kim Novak, Barbara Bel Geddes


Είσοδος ελεύθερη