Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Προβολή της ταινίας "Zodiac"

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Μυστήριο, Δράμα - 157 λεπτά


Ο σκηνοθέτης των ταινιών "Seven", "Fight Club" και άλλων γνωστών ταινιών, David Fincher, μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την ιστορία του διαβόητου Zodiac. Tο σενάριο της ταινίας βασίζεται στα βιβλία του Ρόμπερτ Γκρέισμιθ που πήρε 10 χρόνια να γραφτεί και 13 προσχέδια.

Υπόθεση: Στα τέλη της δεκαετίας του '60 μια σειρά από φόνους συγκλονίζει το Σαν Φρανσίσκο. Μετά τον καθένα απ' αυτούς η αστυνομία λαμβάνει μια κρυπτογραφημένη επιστολή από τον serial killer, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο Ζόντιακ. Ένας σκιτσογράφος, ένας δημοσιογράφος κι ένας αστυνομικός θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.
Σκηνοθεσία: David Fincher
Παίζουν: Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo

Είσοδος ελεύθερη


Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Προβολή της ταινίας "The Imitation Game"

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Βιογραφική, Δράμα - 114 λεπτά

"Το Παιχνίδι της Μίμησης" με τον Benedict Cumberbatch είναι μια ταινία του 2014 αποτελώντας ένα μεγάλο φαβορί στα περσινά όσκαρ με πολλές υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και για τον ίδιο τον πρωταγωνιστή. Κατάφερε να αποσπάσει ένα βραβείο, αυτό του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ωστόσο κατάφερε και ξανάφερε στο προσκήνιο την συγκλονιστική ιστορία ενός απίστευτου μυαλού.


Υπόθεση: Η ιστορία του Βρετανού Άλαν Τούρινγκ, εξπέρ στην αποκρυπτογράφηση, μαθηματικού κι επιστήμονα, που κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ο κύριος υπεύθυνος για το σπάσιμο του γερμανικού κωδικού Ενίγκμα, βοηθώντας τους συμμάχους στον πόλεμο με τους ναζί. Μετά τον πόλεμο βοήθησε να αναπτυχθεί η τεχνολογία των κομπιούτερ στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, αλλά το 1952 κατηγορήθηκε από την αγγλική κυβέρνηση για ομοφυλοφιλία, η οποία και ήταν τότε παράνομη στη χώρα.
Σκηνοθεσία: Morten Tyldum
Παίζουν: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode


Είσοδος ελεύθερη



Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Προβολή της ταινίας "Coffee and Cigarettes"

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 22:00

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Κωμωδία - 95 λεπτά

Από τον σκηνοθέτη των Dead Man, Broken Flowers, Only Lovers Left Alive, η cinekopa προβάλλει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου την ταινία "Coffee and Cigarettes" του Jim Jarmusch στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. 

Υπόθεση: 17 χρόνια γυρισμάτων, 11 ιστορίες, 24 πρωταγωνιστές, αμέτρητα φλιτζάνια καφές και ακόμη περισσότερα πακέτα με τσιγάρα. Λιγότερο ή περισσότερο επώνυμοι από το χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου συζητούν για διάφορα θέματα καπνίζοντας και πίνοντας των καφέ τους.
Σκηνοθεσία: Jim Jarmusch
Παίζουν: Roberto Benigni, Steven Wright, Iggy Pop, Tom Waits, Cate Blanchett, The White Stripes, Bill Murray


Είσοδος ελεύθερη