Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας "The White Ribbon"

ΠΕΜΠΤΗ 29 IΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Drama, Mystery - 144 λεπτά


Αυτή την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 21.30 προβάλλουμε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την ταινία "Η λευκή κορδέλα" του Michael Haneke. Πολλές υποψηφιότητες για βραβεία, "Χρυσός Φοίνικας" στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Τα παιδιά, οι οικογένειές τους, ο πάστορας, ο δάσκαλος, ο γιατρός βρίσκονται όλοι στο επίκεντρο. Όμως, ανεξήγητα περιστατικά συμβαίνουν, κάτι σαν μια απροσδιόριστη τιμωρία, αναστατώνοντας τη ροή της καθημερινότητας. Ποιος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Η ταινία αντιπροσωπεύει έναν ευφυή, σύνθετο στοχασμό πάνω στη γέννηση της βίας και την παρακμιακή πορεία της κοινωνίας, στις παρυφές του πολέμου που άλλαξε τον γεωγραφικό και ανθρώπινο χάρτη.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Michael Haneke
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ









Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Προβολή της ταινίας "El secreto des sus Ojos"

ΠΕΜΠΤΗ 15 IΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21:30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Drama, Mystery, Thriller - 129 λεπτά

Αυτή την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 21.30 προβάλλουμε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου την ταινία El Secreto des sus Ojos του Juan José Campanella. Όσκαρ "Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας" για το 2010.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Μπουένος Άιρες, Ιούνιος 1974. Ο Μπενχαμίν Εσπόζιτο αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Ο σύζυγός της είναι συγκλονισμένος και πιέζει τον Εσπόζιτο να του ορκιστεί ότι θα βρει τον δράστη και θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Ο Μπενχαμίν στηρίζεται στη βοήθεια της νεαρής γοητευτικής προϊσταμένης του, Ιρένε, και του συναδέλφου και φίλου του, Πάμπλο. Οι τρεις τους καταφέρνουν και συλλαμβάνουν τον ύποπτο Ισίντορο Γκόμεζ και τον οδηγούν στην ανάκριση. Οι διασυνδέσεις, όμως, του Γκόμεζ με το παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών στέκονται εμπόδιο στο έργο τους κι αναγκάζονται να αρχειοθετήσουν την υπόθεση. 25 χρόνια αργότερα, ο Εσπόζιτο επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, συναντά την Ιρένε και της ζητά τη βοήθειά της προκειμένου να γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση που ακόμα τον στοιχειώνει.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Juan José Campanella
ΠΑΙΖΟΥΝ:  Ricardo Darín, Soledad Villamil, Pablo Rago


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ