Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

"AnimaSyros": 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στη Σύρο

Το AnimaSyros, είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων, που πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά, στην Ερμούπολη της Σύρου. Εκεί στην καρδιά των κυκλάδων, σημαντικοί εκπρόσωποι της κοινότητας των κινουμένων ταινιών και οι λάτρεις αυτών, θα μεταμορφώσουν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων σε έναν πολύχρωμο χώρο πολυπολιτισμικής αλληλεπίδρασης.
Από τις 02 έως τις 05 Οκτωβρίου 2014, στο θέατρο Απόλλων, το Animasyros, θα φιλοξενήσει πανελλήνιες πρεμιέρες και αφιερώματα σε διεθνή ονόματα δημιουργών ταινιών animation, workshops, ειδικές προβολές για παιδιά, πάρτυ κ.α.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας  "The Boxtrolls"του στούντιο LAIKA, σε σκηνοθεσία τωνGraham Annable & Anthony Stacchi, με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα και με προσκεκλημένο τον εκπρόσωπο του στούντιο Μark Shapiro (USA).
Θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα στον Γάλλο δημιουργό ταινιών animation και ιδρυτή του στούντιο FolimageJacques-Rémy Girerd, με την προβολή των ταινιών του "Tante Hilda" και το "La Prophétie des grenouilles" .
Ειδικά αφιερώματα θα γίνουν επίσης σε σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης όπως αυτό της Κροατίας, “Animafest Zagreb” το οποίο διοργανώνεται από το 1972 (είναι το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ της Ευρώπης) και της Εσθονίας, το “Tallin Black Nights Film Festival” και το υπό-Φεστιβάλ του “Animated Dreams”.
Τέλος θα πραγματοποιηθεί ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο “Woman in Anima” που αφορά την Ισότητα των Φύλων. Το “Woman in Anima”, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, περιλαμβάνει προβολές ταινιών της διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Signe Baumane, όπως το πρόσφατα βραβευμένο στο Φεστιβάλ του Καρλοβι Βάρι “Rocks in my pockets” αλλά και ταινίες της Nina Paley όπως το “Sita sings the blues”.
Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στην αυλή του θεάτρου "Απόλλων" στη πλατεία Μιαούλη.

http://www.animasyros.gr/index.php/GR/